2009. február 9., hétfő

remek, alig látok közelre. ez a monitor dúúúrva. szemüveg nélkül oké. de távolabb ülve, amikor már kellene a szemüveg, mert nélküle nem látok, kiderül, hogy vele sem látok...

reggel végre nem eső esett, hanem hó. persze esőnadrág+kamásli. nem is tudom, melyiket rühellem jobban.
az új fényvisszaverő csíkom tépőzáras. gondoltam a következő lesz a rétegrend: kamásli - erre rálóg az esőnadrág - összetapasztom a fényvisszaverő csíkkal. ez nem jött be, beázott a cipő, a lábfejem is vizes lett. most a kamásli takarja a nadrágot. így nem volt gond. igaz nem is esett bolondul.

nézzük, mit csináltam 7végén.

péntek
hümm... nagynénémnél megvacsoráztam és beszélgettem nagy nyugalomban. valamint lelkiekben készültem a szombati gyalogtúrára. ezt a meditálós hangulatot szüntette meg györgyike (kérésére kiírom a nevét) telefonhívása- óriási buliba hívott. én meg 1ből tiltakoztam, dehát gyalog vagyok. nem baj, menjek a tranzit caféba. oké, megdumált. mikor indultok, györgyike? még mgiszom ezt a fröccsöt. (háttérből: ez fél liter)...
a villamosvezető roppant mókás figura lehet civilben is. sajnos leír6tatlan ahogy bemondja a megállókat. a 61-es villamos volt amúgy. vagy 41? ahányszor megszólalt, annyiszor kellett óriásiakat vigyorognom.
a tranzit café a kosztolányin van. nagy buli nem volt, mert 5.ként csatlakoztam atársasághoz. györgyike már nagyon nagy hangulatban volt. biztos nem a tranzitbeli piától, mert mert 1 korsó heineken 660 ft-ba került. nem lepődtem meg, csak felháborított. persze nem kell ilyen helyekre menni, s nem ámuldozok. na mind1, gy. szórakoztatott minket. ajánlgatta b-t nekem mint 1edülállót. meg nemtom. szórakoztató volt amúgy. hogy bírok én gy-vel barátságban lenni? eléggé különbözünk. vagy valami fura. de nem rossz. biztos azért is, mert ami a szívén, az a száján. és kedvelem az ilyen embereket. hogy van aki meg tudja csinálni. ha legalább én nem. megnyugtató. a ilyenektől mint én, nem mozdul előbbre a világ. és most tessék olvasni, eszembe jutott az indy cikk, amire ma bukkantam rá. na meg a flash zenekar. fel kell eleveníteni. és megtanulni a szövegeket végre. hogy tudjam mit énekelnek a koncerten (bemmozi, február 27)
...
javasoltam, nézzünk át a tengernagyba, mivel az valamivel pénztárcabarátabb hely, ha nem is olyan szép. mindennek ára van.,..
ny. katonai túlélőfelszerelést idéző kerékpáros ruházata döbbent csendet váltott ki az ott tartózkodó vendégekből. mit írjak erről? nemtom hova aljasodtak le még a többiek, mert én korán távoztam. mert békávéztam- hibázok sokat mostanság.

szombat
dzs 1 órával előbb felkelt, mint szeretett volna. nem értettem, hogy miért kel hajnalban, maikor az ő túrázós társasága nem szokott nagyon korai lenni. enyém is csak akkor, ha tesóm is szerepel a túrázók között, tehát legkésőbb 5-kor kelés.
most ráértem, boltba is lugrottam. rettenetesek ezek a zsömlék: csak héjuk van, tömegük darabonként mínusz 5 gramm. zeppelin ilyenekkel is repülhetett volna annakidején. képzeljük el, hogy 10^6 magyar roppanóshéjú zsömle a magasba emelkedik. tudom, átáznának hamar, és 60 perc múlva már csak fasírtba lennének jó. igen ám, de mutter szerint ezek a korszerű zsömlék (akkor ez a fogyózóknak jó?) fasírtba sem jók. miből állnak vajon? én sütöttem már zsömlét víz, élesztő, cukor, só és liszt felhasználásával. az én d= 8 cm zsömlém tömege minimum 4x akkora volt, mint a "hagyományos" bolti d=12 cm-esé. hát így állunk. victorinox kenyérvágóval szeltem őket ketté. legszívesebben 1ben hagytam volna az összeset, de minimum félkész állapotú szendvicseket akartam. azaz margarinnal megkentet. az almát meg a sajtot bicskával darabolom kajaszünetben. tragédia ez a sok morzsa. jézus mennyit összeszedhetne magyarországon. vajon szlovákiában milyen zsömléket készíthetnek a pékek? meg máshol európában? ha pék lennék, és ilyet kéne kiadnom, én bedobatnám magamat a kemencébe. ilyez elvből ki se adnék. biztos anyagi csőd, jaja vagy inkább ajj ajj?

végül is 5en indultunk neki a túrának. újpest-városkaputól pilismarótig a buszút 1 örökkévalóságnak tűnt. z. fájdalmainkat enyhítette 1 üveg ágyas barackpálinkával. meglepődve tapasztaltam, hogy nem kígyóztam tőle, csak miután elértük az üvegben az alsóbb régiókat. na az már sok volt. és akkor z. kihajította a kukába az üveget a kettő darab aszalt sárgabarackkal...! hallatlan. hogy lehet kiszedni üvegtörés nélkül?

az örökkévalóságos utazás után 1 helyi boltban próbáltunk szerencsét, mert z. természetesen nem készült. ez nem meglepő. szegényes volt a kínálat, bár nekem nem kellett semmi, igaz 1 friss kakaóscsigát szívesen elfogyasztottam volna. annak híján volt a bolt. szóval 11 után kezdődött a túra... miután betértünk a helyi kocsmába, ui. zolinak budira kellett mennie. ezt fogyasztással kötöttük 1be. rettenet. az egész annyira nyomasztó volt, hogy aki oda betér, annak valóban innia kell, hogy kibírja azt a negatív környezetet. 4 kis unicum rendel. belenéztem a pohárba. vízköves volt, de durván. ha az vízkő volt. z. meg tudja úgy inni, hogy csak beborítja a torkába anélkül, hogy hozzáérne a pohárhoz. én próáltam, de nem sikerlt. bíztam az unicum ~40 %-os alkoholtartalmában...

ellindultunk. z erdő meglepően száraz volt ahhoz képest, hogy 1 hete még ötcentis hó fedte (f. mondta). kiábrándító amúgy ez a borult idő. még az erdőben is. és akkor a települések mellett meg gyak. mindenhol a sok kommunális szemét. borzasztó. ilyeneket látva hogy őrizzem meg a pozitiv gondolkodásomat? megőrizni se tudom, mert nincs is. elkeserítő. igénytelen nép vagyunk. mi a francot tehetnék én ahelyett, hogy magamban dühöngök?! meg lehet nevelni az embereket? vagy az indycikk 1ik mejegyzéséből idézzek:"...Az egesz lakossagot le kellene cserelni."

na ... meguntam az írást. és még alig tartok valahol.

az erdőben láttam fura képleteket. olyan volt, mint 1 hernyó. de annak túl homogén. meg ilyenkor mit keresnének hernyók az ösvényeken? láttam 1et kettébevágva, és akkor megvilágosodtam: de hiszen ez szar. tele volt magokkal. meg hát a formája is. csak az a burok teljesen megváltoztatta. z. szerint valami penész uralkod6ott el rajta, arra meg kiültek a harmatcseppek. teljesen jól néz ki. mint 1 szürke macskabunda részlet.

esztergom felé közeledve, 1re több pléhkrisztus került a turista útvonal (piros csík) nyomvonala mellé. miért?
z. pszlovákiába átruccanós 5letét elvetettük. cukkrázzdában sem voltunk, mert messze volt a buszállomástól. így maradt a nemtommilyen kávézó. megvártunk pár buszt, mire felkerekedtünk... nem mondom, hogy józanul léptem fel a buszra...
még a kávézóban találkoztam 1 sráccal, kai az emilben (pilisvörösváron 1 nagyon szuper cukrázzda. szuper= isteni sütik, csak a légkör fura) dolgozik/ott. vele beszéltem 1 kicsit. ott se történt sok változás. a pultosoknál nagy a fluktuáció.

vasárnap
fantasztikus fánkot sütöttem.
jöttek tesómék is.

leírom a receptet:
FÁNK
1 kg liszt, 8 dl tej, 6 dkg élesztő, kis cukor, 4 kanál olvasztott vaj, 5 tojássárga.
ebből a szokásos módon kelttésztát dagasztunk. 3x nyújtjuk, hajtogatjuk, majd aZ utolsó nyújtás után kiszaggatjuk, fél órát pihentetjük és jól megsütjük.
aki még nem csinált fánkot, annak nem biztos, hogy elég ennyi infó. de úgysem nagyon olvassa senki. és a nagymamát meg lehet kérdezni. ha hagyományos nagymamáról van szó. vagy péket. bár ők biztos nem így készítik, hiszz vázoltam. ó, az összeesküvés elméleteim...

jó lenne fényképezni... jaja.
talán holnap tudok képet feltenni arról a különös megjelenésű állati ürülékről...

addig is: készítek 1 fasza rizotót, amiről szintén nem lesz fénykép...

Nincsenek megjegyzések: