2009. február 4., szerda

punk

PunK
nahátja
tegnap olvastam tovább johnny rotten életét. nagy 6ással van rám az a könyv. olyannyira, hogy alig tudtam elaludni. csak kavarogtak a gondolatok meg az 5letek a fejemben. alig vártam, hogy felkelhessek. persze jól aludtam, ha nem is túl sokat, de 6.25-kor frissen ébredtem.
biciklivel jöttem, mert elegem volt a bkv-ból. gyűlölöm ezt a tetves rohadt mocskos kurva meleg téli esőt. nem tudok rá megfelelő jelzőket használni. természetesen csak úgy tudtam megállapítani, hogy esik -e vagy sem, hogy kimentem az utcára. az ablakból egyszerűen nem látom. a tetü kamásli is beázik. 1 nagy szar db ez is. rá kell zokni az spd-re és vmi passzossabb kamáslira, mert ez tűrhetetlen. és/vagy meghosszabbítani a sárhányót. rettentő pipa vagyok. adrenalin az egekben.

visszatérek a punkhoz. e-val pont arról beszélgettünk tegnap, hogy a hiphopjönvuk és a punk. erre olvasom a köynvben, hogy a hiphopjönvuk don letts szerint a mai modern punk.
asszem a könyv jól definiálja mi is az a punk. én biztos nem voltam az sosem. de még lehetek. úgy tűnhet rotten szájából, hogy ő találta ki. ám másik is kb. ezt állítják. hogy volt 1énisége. meg6ározó volt. miért ne lehetett volna ő a tényleges katalizátor? ha hitlerek, sztálinok emnberek millióit döntötték pusztulásba, akkor 1 ír-angol tizenéves miért ne bolygat6ta volna meg világot? mindannyiukból belülről jött valami. az most lényegtelen, hogy pozitivnak vagy negativnak tartottuk -e.
amikor olvastam az oi storiest kid stokertől, pont ugyanez az érzés kerített 6alamába: hogy abban akorszakban kellett volna londonban fiatalnak lennem. bár az kicsit később lehetett. mind1. most is azt gondolom, hogy 1976-77-ben baromi érdekes lehetett ott az élet.
na, most kaptam 1 lökést a változáshoz.
szóval ez a rottencsákó meglepetést okozott a könyvvel. nem gondoltam volna róla, hogy ilyen. előítélkeztem, ehh. amit az akkori társadalmi környezetről ír, azon lepődtem meg igazán. tehát olvassátok el. sztem érdemes. pl.: john lydon- rotten

Nincsenek megjegyzések: