2009. február 17., kedd

nah.
megint havazik. szerintem ez nem tragédia. persze mi emberek hőbörgünk emiatt. mert nem lehet rendesen közlekedni. mikor télen az a dolga a hónak, hogy essen. régen is ilyen gyűlölettel voltak iránta? ó régen nem voltak nagyvárosok meg autók- ki is ment a fejemből. a tél kikényszerítené a lelassulást, a befelé fordulást, magunkba nézést. itt a jó alkalom, hogy rendezzük a gondolatainkat a hosszú estéken, erre ugyanúgy 2végről égetjük a gyertyát. lehet, hogy az időjárás is azért változik így, mert az emberek ezt sugározzák ki. hogy nekik nem kell hó, mert autózni akarnak. tessék, nem lesz, hó, autózzatok. de cserébe kaptok majd szárazságot, ott lehet autózni. kaptok szélvihart, az pont olyan rohanós, mint az életetek. az sem tetszik? újra lehet építeni utána a világot, dől a pénz az építési vállalkozók zsebébe. kaptok különös betegségeket, hogy ha ennyire nem akartok gyerekeket (megosztani, amitek van?), akkor titeket is pusztítson a sokféle kór már fiatal korotokban... bla bla

ma zu fuß vagyok. remélem, du haza tudok tekergőzni a bicajjal. mert itt éjszakázott.
éjszaka. álom. már megint gyerekekkel álmodtam. érdekes. nem értem.

megtanultam olaszul a papucs szót. ciabatta. ez 1úttal 1 kenyérfélének is a neve. elkészült pénteken. itt találtam. nagyon finom, csak több víz kell hozzá, mint ami a receptben van megadva. és 1 életre megjegyeztem: muszáj megvenni a normális minőségű sütőpapírt, mert a profi, mai a nevével ellentétes tartalmat hordoz, megtréfált: mind ráragadt a kenyereim aljára. le kellett vagdosni az alját. pedig az is finom lett volna. legközelebb marad a zsír vagy az olaj sütőpapír helyett. vagy nem leszek rest olyan boltba elmenni, ahol lehet kapni rendes sütőpapírt.
és a fondü? zseniális lett! belemártottunk almát, körtét, sárgarépát és karalábét nyersen, brokkolit, kelbimbit, krumplit főzve; kenyeret megsütve; és zellerkockákat! ez volt a különleges. akik zellerellenesek voltak és megkóstolták, pozitivan csalódtak. nagyon értékelem, hogy nyitottan közeledtek a zellerkérdéshez.
a zeller előkészítése: kockákra vág, olivaolajon átpirít, hozzá 1 kis cukor, gyombér, cayenne bors. ezt a 2 fűszert ragadtam ki találomra a sok közül. még kis vízzel puhítottam tovább fedő alatt, majd a végén nyomattam rá még 1 kis cukrot. önmagában is fínom. de pl 1 fondüpálcára 1 zeller+ 1 ciabatta + 1 körtekocka kiváló társításnak bizonyult.

hiába illik száraz fehérbor a fondühöz, nrkrm nrm csúszik... bezeg a vörös. csodásan nézett ki a herpesszel gazdagított szájam a sok vörösbor után. lemos6atlan. ahogy beleivódik a sebe a vörösbor.. áhh

tegnap mértünk. új fönököt kaptak, ahol mértünk. beviharzik. angolul mondja, de csak rá kell nézni, és meghallgatni fél mondtatát, és máris tudod, hogy német. 1ből számonkérte, miért késtünk. úgy megszorította a kezemet, hogy csak néztem. pörög a csávó. szinte rajonganak érte az alkalmazottak. nem hagyja őket nyugton. volt benne valami furcsa. a dereka. vagy nemtom. olyan furán nézett ki, ahogy be volt tűrve az inge. pedig nem volt kövér 1általán.

Nincsenek megjegyzések: